Vennligst vent...
Strømeng KS8F - Kniv (KS8F)
Strømeng KS8F - Kniv (KS8F)
Strømeng KS8F - Kniv (KS8F)
Strømeng KS8F - Kniv (KS8F)
Strømeng KS8F - Kniv (KS8F)
Strømeng KS8F - Kniv (KS8F)
Anbefales

Strømeng KS8F - Kniv

Varenummer:
KS8F

Spesielt utviklet til Forsvarets behov for universalredskap til sine jegertropper.
 • Type Faste blader
1 790,-
Antall
På lager 10+

Strømeng KS8F - Kniv

En god kniv er en kniv som kan brukes på flere måter. Denne kniven fra Strømeng gjør akkurat dette. Den er spesielt utviklet til Forsvarets behov for universalredskap til sine jegertropper, så dette er en allsidig frilufts kniv i god kvalitet.

Denne kniven har gått gjennom en lang rekke prosesser før den er klar til å brukes. Skaftet er laget av seinvokst bjørk, som er blitt tørket i et år for å unngå sprekkdannelser. Bladet er laget av brunert karbonstål som gjør kniven robust og behagelig å bruke. I tillegg har kniven et fingervern, som gjør den enklere og sikrere å manøvrere.

Strømeng KS8F er et uunnværlig verktøy som du absolutt bør ha med deg på tur.


Nyttige tips til bruk av Strømeng - kniven: 

 • Delen av bladet som er nærmest skaftet brukes hovedsakelig til grovarbeid.
 • Midtre delen av bladet brukes til arbeidsoppgaver som krever kraft og presisjon. Ved hugging plasseres en eller to fingre bak beslaget for å skyve kraften fremover. Et tips er å ikke bruke hele armen under hugging, men kun bruke håndleddet. Dette gir deg bedre kontroll når du hugger.
 • Den ytre delen av bladet brukes i arbeidsoppgaver der det er behov for større kraft til hugging.
 • Den ytre delen av bladet kan også brukes til finarbeid som for eksempel slakting eller sløying og filetering av fisk.


   Spesifikasjoner

  • Total lengde: 33cm
  • Lengde på bladet: 21cm
  • Bladets materiale: Brunert Karbonstål
  • Stort fingervern for ekstra beskyttelse
  • Skaft: Bjørk
  • Rett egg som gjør den enkel å slipe
  • Praktisk slire følger med

   

  Hva synes du om dette produktet?
  Bjarne
  En god kniv med mange bruksområder. Den ble ikke levert særlig skarp og med en ujevn egg som ikke ga rene kutt. Dette er ikke noe som ikke kan fikes, men brude vært bedre. Den er heller ikke svart som vist på bildet, men er svakt mørkere enn den slipte kniveggen.
  Hansi
  En veldig bra kniv som dekker de fleste bruksområder. Vi hadde også denne i forsvaret og den ble brukt fra alt til stekespade til øks. Nå har jeg den alltid i sekken om jeg er på skitur med familien eller på utflukt i skog og fjell. For min del bruker jeg "hockey tape" (sterk tekstil tape) på skjeftet for å forbedre grepet og unngå blemmer. Bruker en knivsliper og en tynn olje over bladet etter bruk.
  Kenneth
  Selv om at jeg ikke har kjøpt min kniv her så tenkte jeg det kunne være greit å kommentere på den her. Jeg har hatt min kniv i årevis og den har taklet en god del mishandling. Satt en gang en halv dag hogde ned og kløyvde bjørkeved til bålet, i forsvaret hogde jeg ned utallige stranger til kneppeteltet. Bladet kan være tidkrevende å kvesse men med et godt slipeutstyr så vil du få en svært god egg på bladet som varer. Denne kniven vil definitivt ikke skuffe deg dersom du bruker den riktig og tar vare på den. Anbefaler hansker, jeg fikk lett blemmer etter en times hogging.
   

  Omtaler i media

  Dersom du jobber i media og ønsker å ta en prat, ta gjerne kontakt her