Personvern

Innledning
Du står i sentrum av alt vi gjør. For oss er det helt avgjørende at du alltid skal føle deg trygg og ha tillit til oss og arbeidet vi gjør. Derfor håndterer vi personopplysningene dine med respekt og lar deg ha kontroll over dem.
Det er viktig at du vet hvilke personopplysninger vi (Milrab AS) samler inn om deg og hvordan vi bruker dem. Under finner du en forklaring på hvordan vi gjør dette. Vi har vært opptatt av å forklare dette på en kortfattet og enkel måte. 
Hvis vi gjør større endringer av våre retningslinjer for personvern vil vi gi deg beskjed. Om nødvendig vil vi også be om din godkjennelse. 
Hvis du ønsker mer informasjon om hvordan vi jobber med personvern i Milrab AS så kan du ta kontakt med oss ved å trykke her.

Hvem er ansvarlig for personopplysninger? 
Milrab AS, org. nr 997 595 262, er ansvarlig for behandling av personopplysningene dine. 
 
Hvilke typer personopplysninger om deg behandler vi?
Vi samler inn og lagrer ulike typer informasjon om deg når du oppretter en konto, foretar et kjøp eller kontakter oss på andre måter. 
Vi behandler personopplysninger som navn, adresse, epostadresse, kjønn, fødselsdato, mobilnummer, kjøpshistorikk, kundesegment, produktvalg, søke- og brukeroppførsel på nettsiden vår, kundenummer, ordrenummer, ip-adresse, samt din kommunikasjon med oss.

Hvilke formål behandles personopplysningene dine for?
Vi samler inn og bruker informasjonen din av mange grunner, f.eks. for å hjelpe deg i kjøpsopplevelsen, for å dele nyheter, for markedsføring og ellers der loven krever det. Vi bruker personopplysningene dine i følgende situasjoner:
 
- Håndtere ditt kjøp på nettsiden vår, inkludert å behandle dine bestillinger, returer og reklamasjoner.
 
- Sende deg beskjeder om leveringsstatus eller ved problemer med levering av produktene dine.
 
- Håndtere betalingene dine.
 
- Håndtere forespørsler fra deg via vår kundeservice, via epost, vår chattefunksjon, telefon og sosiale medier.
 
- Håndtere garantispørsmål og klager angående produkter.
 
- Bekrefte adressen din overfor eksterne partnere.
 
- Sende deg nyhetsbrev og tilbud.
 
Hvilke rettigheter har du?
Dine rettigheter omfatter blant annet at du kan velge om du ønsker å motta markedsføringsmateriell fra oss. Du har også rett til å få tilgang til informasjonen vi har om deg. Kontakt oss via vår kundeservice ved å klikke her. Du har følgende rettigheter:
- Å motsette deg at vi behandler opplysningene dine.
 
- Be om at opplysningene dine blir slettet eller at videre bruk av dem begrenses.

- Be om en kopi av informasjonen vi har om deg.
 
- Korrigere, endre eller oppdatere informasjonen du har gitt oss
 
Hva gjør du hvis du har spørsmål eller klager?
Hvis du har spørsmål angående vår håndtering av personopplysningene dine, kan du ta kontakt med vår kundeservice på e-post; support@milrab.no eller på telefon 53 69 78 78. 
 
Du har også alltid rett til å levere en klage eller anmeldelse for overtredelser av gjeldende regler for databeskyttelse til Datatilsynet.
 
Hva skjer hvis vi endrer vår håndtering av personopplysninger
Hvis vi begynner å behandle personopplysningene dine med nye formål eller samler inn flere opplysninger, vil du få informasjon om dette fra oss. Ved større endringer vil vi be om ditt samtykke.
 
Bruk av informasjonskapsler (Cookies)
 
Når du bruker nettstedene eller applikasjonene våre, samler vi inn informasjon om deg for å skape en bedre kundeopplevelse. 
Vi benytter cookies for å lagre informasjon som du bruker mens du besøker sidene våre. Vi lagrer ikke personlig informasjon i cookies, og personlig informasjon er ikke tilgjengelig på sidene våre ved hjelp av cookies. Vi bruker ikke cookies for å føre statistikk om internettbruken din, og vi lar ikke andre benytte våre cookies til lignende.
 
Hvor hentes personopplysningene fra?
Vi samler inn personopplysninger direkte fra deg når du gjennomfører kjøp, kontakter oss m.m.
 
Hvor lenge lagrer vi opplysningene dine?
Vi vil bare lagre opplysningene dine så lenge det er nødvendig for å levere tjenestene du ber om, for de formålene som er beskrevet i denne erklæringen, og for eventuelle juridiske formål der vi er rettslig forpliktet til å oppbevare informasjonen. Vi vil slette informasjonen din på en sikker måte når den ikke lenger behøves for disse formålene, i henhold til selskapets retningslinjer.
 
Hvem deler vi personopplysningene din med?
Vi kan dele informasjonen din med samarbeidspartnerne våre slik at de kan gjennomføre sine forpliktelser i avtalen. Dette er selskap som leverer betalingsløsninger, levering av produktene dine, markedsføringsrelaterte tjenester til oss, for eksempel for å håndtere og kommunisere utsendelser og tilbud, samt IT-relaterte tjenester, for eksempel lagring og vedlikehold. Tjenestetilbyderne får kun behandle personopplysningene dine i henhold til våre instrukser, og kan ikke benytte dem til deres egne formål.
Vi kan også dele dine personopplysninger med offentlige etater eller andre autoriserte organer der dette er tillatt eller pålagt ved lov.
 
Gjøres automatiserte avgjørelser?
Vi gjennomfører automatisert kommunikasjon til deg relatert til kjøp og handel. Det være seg forespørsel om produktomtale, forslag til relevante produkter m.m. 
 
Ved samtykke til å motta nyhetsbrev eller ved et aktivt kundeforhold er du i vårt system for automatisk kommunikasjon. Dette kan du melde deg av når som helst, helt kostnadsfritt.
 
Særlig om markedsføring i e-post og SMS
Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.
Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldingsfunksjonen i e-postene/SMS-ene.
 
Upassende informasjon, innhold for barn
Vi gjør vårt beste for å unngå at upassende informasjon blir vist på sidene våre. Vi respekterer andre mennesker og deres meninger, men forbeholder oss retten til å moderere meldinger i online forum o.l for at sidene våre skal være akseptable for alle. Ingen av sidene våre er rettet mot barn, og ingen av sidene er støtende for barn.
 
Hvordan ivaretar vi din sikkerhet online?
Vi benytter kryptert kommunikasjon for all overføring av sensitive data. Dette betyr at hele bestillingsprosessen, fra du legger inn email adressen din (enten som ny eller eksisterende kunde) til du mottar et ordrenummer er kryptert. Krypteringen som brukes er den sterkeste som er anbefalt og generelt tilgjengelig i dag (128-bit). Vær oppmerksom på at noen eldre browsers bare kan klare lav kryptering (40-bit). 40-bit er mindre sikkert enn 128-bit, men en angriper vil fremdeles bruke år på å benytte seg av informasjonen. For å sjekke om browseren bruker høy eller lav kryptering kan du flytte muspilen over låsen i statusfeltet nederst i browseren.
 
Når du går fra handlekurven til kassen vil du se en lås nede i statusfeltet på browseren din. Du kan klikke på denne låsen for å se informasjon om sertifikatet og hvem som har utstedt dette. Ingen av sidene i bestillingsprosessen er tilgjengelige uten at denne låsen synes i statusfeltet på browseren.
 
Person/kredittkortnummer
Vi lagrer ikke personnummer dersom det kreves oppgitt, bruker vi det kun for kryptert sjekk mot kredittinformasjonsleverandør under bestilling for å stadfeste kredittnivå. Dersom du betaler med bank/kredittkort lagrer vi nummeret, men dette nummeret er kun tilgjengelig over kryptert kommunikasjon selv for administrasjonsformål.