Vennligst vent...
Forsiden Kit Blad & Verktøy Fast blad Fällkniven H1 Zytel - Kniv
Produktet er ikke lenger i vårt sortiment. Ta kontakt om du trenger hjelp til å finne et erstatningsprodukt.
Fällkniven H1 Zytel - Kniv (H1Z)
Fällkniven H1 Zytel - Kniv (H1Z)
Fällkniven H1 Zytel - Kniv (H1Z)
Fällkniven H1 Zytel - Kniv (H1Z)
Fällkniven H1 Zytel - Kniv (H1Z)
Fällkniven H1 Zytel - Kniv (H1Z)

Fällkniven H1 Zytel - Kniv

Varenummer:
H1Z
EAN:
7340101500270

Solid, ergonomisk riktig jaktkniv med godt grep, og riktige detaljer som er lett å slipe.

Fällkniven H1

H1 er Fällknivens første ordentlige jaktkniv med inspirasjon og opphav fra klassisk skandinavisk knivmakerkunst. Det ergonomiske designet resultatet av mange års søken etter den perfekte jaktkniven. En kniv hvor både blad og skaft harmonerer på en fantastisk måte. Det 5mm tykke konveks-slipte bladet går med nesten full bredde gjennom hele skjeftet og er overlegent sterkt på grunn av bruken av det harde, men også seige spesialstålet (VG10) Det fyldige skaftet består av nettskåret thermorun som gir et varmt, behagelig  og komfortabelt grep.

Kniven har ikke parerstenger som kan hekte eller være i veien ved slakting derfor bør man ha en viss erfaring med jakt, slakting og knivbruk for å sikkert håndtere H1. 
Bladet er produsert i VG10  -ett rustfritt spesialstål. Fällkniven har brukt dette stålet i mange år og det er både sterkt og holder skarpheten bra. Bladet på modell H1 ser kanskje litt spesielt ut og det er det en grunn til. For det første – Jaktkniver kommer i mange ulike former og fasonger for forskjellig bruk og forskjellige preferanser.  – som med så mye annet kommer det først og fremst på den som holder i kniven. 

Vet du ikke hvor du skal sette kniven i et nedlagt dyr spiller det ingen rolle hva slags kniv du har. Den ender med feil snitt, hår i buken, gjennomskårne hinner og blod overalt. Kombinasjonen av en erfaren jeger og en veldesignet jaktkniv er uslåelig! Snittene ligger perfekt, bytet er rent og ikke fullt av hår, ingen feilskjær i köttet og hele hinner.

Den optimale jaktkniven ser ut som modell H1! Det finnes en oppfatning om at jaktkniver skal ha så korte blad som kun 6-7 cm – Fällkniven mener at man må se til de profesjonelle slakternes kniver. Knivene deres er 10 – 13 cm, se. Lengden må riktignok kombineres med et design som tilbyr en lang og effektiv flåegg. Det er også veldig viktig med en spiss som er utformet slik at den er velfungerande og penetrerande ettersom en kniv har to funksjoner på bladet - en egg og en spiss. Spissen på denne kniven er designet slik at den trenger gjennom huden men ikke går inn kjøttet når man åpner bak bakbenet på ett hårvilt. Dette er en detalj som du faktisk også kan justere til selv på din egen favorittkniv – hold kniven med eggen vendt oppover, fingrene mellom skaft og underlag og se siden etter hvordan spissen peker mot underlaget. Slip til kniven slik at den den ikke skjærer gjennom og inn i låret på dyret.

Modell H1 er jaktkniven med stor J! Alt er perfekt tilpasset for maksimal funksjonalitet i alle situasjoner. Det harde, seige stålet, det sterke 5 mm tjocka bladet, det konvekst slipte bladet som er sylskarpt og godt å skjære med, det rette, ergonomisk formede skaftet i sklisikker thermorun-gummi, og det fantastisk kompakte formatet. Bland erfarne jegere og skogfolk er Fällkniven H1 det selvfølgelige valget. 

Spesifikasjoner

  • Stål: 3G, Lam. VG10
  • Hardhet: (HRC) 59, 62
  • Egg: Konveks
  • Tange: Gjennomgående bred tange
  • Skaftmateriale Thermorun
  • Slire: Zytel
  • Vekt, kun kniv (g): 181
  • Bladlengde (mm): 100
  • Bladtykkelse (mm): 5
  • Totallängd (mm): 210

Hva synes du om dette produktet?
Bli den første til å omtale dette produktet
Omtal i Dagens Næringsliv, Ehandel, E24 og Finansavisen