Vennligst vent...
 
 

Møt den nye Garmin fenix 6

Høstens mest spennende nyhet gjør at du nå kan utnytte teknologien til å bli enda bedre versjon av deg selv. Garmin har nylig lansert fenix 6, som er en premium trenings- og GPS-klokke som egner seg like godt på jobb, som til styrketrening, løping, sykling, topptur, golf, jakt og en rekke andre aktiviteter. Den har en rekke oppgraderinger fra sin forgjenger, Garmin fenix 5. Se klokkene her

Smartklokker og avanserte pulsklokker er i ferd med å konkurrere ut tradisjonelle PT-er og online treningsprogrammer. Konkurransen blant de ulike produsentene er knallhard, og det har bidratt til at utviklingen av nye og spennende funksjoner har gått rivende raskt.

Garmin er en av de store innen trenings- og GPS-klokker, og har de siste årene lansert en rekke spennende funksjoner i sine populære fenix og Forerunner-modeller. Tidligere var den førstnevnte modellen rettet mot «eventyreren», proppet full med typiske outdoor-funksjoner som kompass, høydemåler, GPS, TrackBack og mye mer. Forerunner var modellserien for de som trente målrettet, enten det var løping, sykling eller svømming. De siste par årene har funksjonene fra disse modellene smeltet sammen, og selv om de fremdeles i dag eksisterer som to separate produktlinjer, har Garmin valgt å inkludere de fleste funksjonene fra hver modell i begge seriene. For deg og meg som bruker, betyr dette bare enda flere funksjoner og enda bedre klokker. 

Fenix 6 er den «tradisjonelle» modellen og har i år økt skjermstørrelsen til 1.3 tommer. Fenix 6 er klokken som helt klart vil være førstevalget til mange treningsentusiaster i lang tid fremover. Fenix 6X er den største klokken. I år har skjermen vokst til gigantiske 1.4 tommer - hele 36% større enn tidligere! Alle modellene finnes også i en Sapphire-utgave som benytter et tilnærmet ripesikkert glass. Enten du har små eller store håndledd, så finner du garantert en klokke som passer deg! Og liker du at klokken ser bra ut? Fenix leveres i en rekke ulike fargevarianter og kan enkelt tilpasses etter eget ønske med et stort utvalg reimer som enkelt byttes helt uten verktøy.

 
 
 
 

Avansert teknologi møter brukervennlighet

Teknologi trenger ikke alltid å være bra, men når det brukes riktig, så kan det være et svært nyttig verktøy på veien mot progresjon, enten det er i treningen eller i arbeidslivet. Med fenix 6 har Garmin inkludert en rekke nye funksjoner som uten tvil kan gjøre treningen mer effektiv og moro.
 

 

Alle løpere vil sette pris på den nye PacePro-funksjonen som eliminerer behovet for å skrive ned rundetider på håndleddet for å vite hvor raskt du behøver å løpe til enhver tid. PacePro er gir deg mulighet til å legge opp en forhåndsbestemt løpsstrategi, slik at du enkelt kan holde kontroll på tempoet gjennom økta/løpet. PacePro-planen kan du opprette i Garmin Connect appen eller du kan velge en allerede eksisterende løype/runde du har gjennomført tidligere. Når du har bestemt deg for en distanse og tiden du ønsker å fullføre på, foreslår klokka hvor raskt du skal løpe på de ulike kilometertidene. Klokka er smart nok til å ta høyde for eventuelle motbakker og nedoverbakker underveis, og reduserer tempoet der det er bratt oppover, og øker det tilsvarende nedover. Du får så klart også full kontroll på å justere tempoet selv, så dersom du liker å starte hardt og deretter redusere tempoet mot slutten, kan du velge en positiv splitt. Foretrekker du å legge opp løpet slik at tempoet øker underveis, kan du velge en negativ splitt der tempoet øker litt for hver kilometer. I tillegg kan du justere hvor mye innsats du ønsker i motbakker. PacePro er kanskje et av de beste verktøyene for de som er opptatt av å forbedre prestasjonen og resultater på løp.

En annen funksjon som kommer både løpere, syklister og turgåere til stor nytte er den nye ClimbPro-funksjonen som holder oversikt over motbakkene som ligger foran deg, og forteller deg hvor mange bakker du har i vente, hvor lang og bratt de er, og hvordan du ligger an underveis.
 

 

En god trener skal kunne gi deg tilbakemeldinger på hvordan treningen din fungerer over tid, men også hvordan hver enkelt treningsøkt har vært. Objektive tilbakemeldinger er helt avgjørende for å vite hvordan en enkelt treningsøkt har vært, men objektive tilbakemeldinger kan være vanskelig å gi. Fenix 6 sørger for at du får den informasjonen du trenger enten du vil eller ei, for klokka lyver ikke. Fenix 6 bruker treningshistorikken din fra de siste 4 ukene til å danne seg et bilde på hvordan treningsbelastningen din er til enhver tid, om du har trent for mye, for lite, eller akkurat passe. I tillegg kan klokken komme med forslag til hva du kan gjøre for å ta treningen et steg videre – akkurat som en god trener.

Restitusjonen er et annet sentralt tema innen trening. Flere dyktige trenere og utøvere har nå fått øyene opp for at det ikke nødvendigvis er den som trener mest som oppnår de beste resultatene, men den som klarer å balansere trening og restitusjon på best mulig måte. Fenix 6 bryter ned hver eneste treningsøkt i to deler og måler både den aerobe- og anaerobe treningseffekten. Deretter vil den på bakgrunn av treningen du har lagt bak deg anslå en restitusjonstid som viser når du er klar til neste hardøkt. Se klokkene her
 

 

Verdiene fenix 6 gir deg er kort fortalt mye mer nøyaktig enn tidligere. De avanserte trenings- og analysefunksjonene som kondisjonsberegning, restitusjonsrådgiver og løpsberegner, har fått et betydelig løft fra fenix 5 Plus og leverer nå langt mer nøyaktige og realistiske verdier. Der for eksempel løpsberegneren tidligere overestimerte hvor raskt du var i stand til å gjennomføre en gitt løpsdistanse, så treffer fenix 6 mye mer nøyaktig med sine beregninger. Tidligere brukte Garmin et veldig enkelt estimat for å anslå løpstiden, der en kombinasjon av kondisjonstall, kjønn og alder, ble sammenlignet med en standard for hvor raskt det er antatt at en gjennomsnittsperson med de samme verdiene ville løpt den angitte distansen. Fenix 6 bruker de samme verdiene, men baserer estimatet av løpetiden i stor grad på den totale treningsmengden du har lagt bak deg, hvor langt du har løpt, hvor mye du har løpt på de ulike intensitetsnivåene, og hvordan treningsstatusen din er. For de aller fleste vil dette føre til et høyere estimat, altså lengre tid per kilometer, men også et mye mer nøyaktig estimat.

 
 

 
 
 

Mer nøyaktig enn noen gang

Selv om Garmins teknologi for optisk puls er markedsledende, er det fortsatt noen iboende begrensninger med bruk av denne teknologi. Den nye 3.generasjons Garmin Elevate pulssensoren gir deg den beste optiske pulsmålingen i en Garmin-klokke noen gang, og med innebygd PulseOX-sensor måler klokken også oksygeninnholdet i blodet gjennom hele dagen. Garmin har jobbet grundig med å perfeksjonere både den fysiske sensoren som foretar målingene, men også algoritmene og programvaren som skal sørge for at klokken registrerer mest mulig nøyaktige verdier, og dermed unngår å feiltolke risting eller slag fra stegene i det du løper eller veiver med hendene, som ekstra pulsslag.
 

 
 
 
 

Enda bedre kart - enda lettere å utforske nye ruter!

Fenix 6 leveres med forhåndsinstallerte kart for hele Europa og kart for mer enn 2000 skianlegg verden over. For de som har brukt fenix 5 Plus som også støttet denne karttjenesten, vil den store skjermen være en varm velkomst. Fenix 6X briljerer på dette området med sine 1.4 tommer, og det er ikke tvil om at denne modellen virkelig får kartene til å skinne bedre enn noen gang. Den nye og raskere prosessor sørger for at innlastingen av kart og navigering i menyene går raskere enn noen gang tidligere.

En annen stor oppgradering fra tidligere modeller er live popularitetsruting. Fenix 6 støtter ulike kartlag og har blant annet mørkemodus, men du får også mulighet til å se de mest populære rutene i området rett på klokkens innebygde kart. Dette er spesielt velkomment når du er på et nytt sted og ønsker å utforske nye ruter. Tidligere var dette kun tilgjengelig via appen på mobilen eller på en PC, men nå kan du legge bort alt annet enn klokken du bærer med deg på armen. Popularitetsrutingen er spesifikk, og du kan velge om du ønsker å se de mest populære rutene for sykling, løping, hiking eller skigåing.
 

 
 

 
 
 

Føl deg trygg - legg vekk bekymringene

Uansett hvor erfaren du er vil det alltid være en risiko for at et uhell kan skje enten du er på fjellet eller ute på treningstur. Å løpe rundt Bygdøy eller sykle langs en trafikkert vei der det hele tiden er andre mennesker til stede, gir en slags trygghet ved at det alltid er noen som vil oppdage om du får problemer. For de som ferdes alene på tur i fjellet, i skogen eller ute på løpetur, står du plutselig ikke like trygt om det uhell skulle oppstå. Men hva om du likevel kan føle deg trygg uansett hvor du beveger deg? Garmin fenix 6 kommer med en innebygd sikkerhets- og sporingsfunksjon, som gjør det enkelt å dele posisjonen din med utvalgte kontakter dersom du skulle trenge hjelp. Funksjonen kan utløses manuelt eller automatisk om du utsettes for et uhell, og så lenge den er tilknyttet mobilen din, vil klokken kunne sende ut en nødmelding til utvalgte kontakter. Så selv om du skulle være alene og langt fra folk, er du likevel ikke fortapt om uhellet skulle være ute.
 

 
 

 
 
 

Velg blant en mengde aktivitetsprofiler

Ikke alle driver med løping, sykling eller svømming, og variasjon i treningen er gjerne nøkkelen til fremgang. Kroppen er nesten irriterende smart, for trener du det samme om og om igjen over lang tid, så vil den til slutt tilpasse seg belastningen du trener på, og fremgangen vil stoppe opp. Ved å variere treningsmetodene med jevne mellomrom, vil du enkelt kunne hindre at fremgangen stopper opp, og du kan fortsette den positive formkurven som gjerne følger ved jevnlig og systematisk trening. fenix 6 kommer med over 40 ulike aktivitetsprofiler installert på klokken, og du har mulighet til å opprette egne aktivtetsprofiler akkurat slik du selv ønsker dersom du ikke skulle finne en som passer. Du får også full tilgang til å sette opp skjermbildene på klokken slik du selv måtte ønske, og takket være den store og oversiktlige skjermen, har du nå mulighet til å få hele 6 ulike datafelter på et skjermbilde for fenix 6S og fenix 6, mens den største modellen, fenix 6X, gir deg mulighet til å vise 8 ulike datafelter.

 

 
 

En personlig trener på armen

Har du noen gang forsøkt å trene med en personlig trener? Hvis ikke, så vil du garantert få noe av den samme følelsen når du trener med den nye fenix 6, som inkluderer en av Garmins mest spennende funksjoner på lenge. Klokken kommer med forhåndsinstallerte treningsprogrammer som vises gjennom animerte treningsøvelser for styrketrening, yoga og pilates. Totalt er det over 40 ulike øvelser du kan velge mellom, en mengde ferdiglagde treningsprogrammer, og mulighet til å sette opp ditt eget treningsprogram. Når dette er gjort er det virkelig ikke mye om å gjøre før du kan si at du har en PT på armen, for de animerte figurene viser svært bra hvordan hver enkelt øvelse skal utføres.

For deg som ikke har styrke som den største lidenskapen, så har Garmin også inkludert det de kaller Garmin Coach - personlige tilpassede treningsprogrammer. Her får du tilgang til en rekke ulike gratis treningsprogrammer som skal hjelpe deg til å nå målene du setter deg. Alle programmene er adaptive ved at du kan legge inn antall dager i uken man ønsker å trene og at det hele tiden justerer seg etter treningsfremgangen.


  
 

Garmin fenix 6 – en ny opplevelse

For alle som liker en aktiv livsstil der trening og aktivitet er en stor del av hverdagen, vil Garmin fenix 6 kunne være både en motivasjonsfaktor, treningspartner, trener, turvenn, trygghet, og et nyttig verktøy. Tidligere fenix-brukere vil kjenne igjen den velkjente kvaliteten som disse klokkene har blitt så kjent for, men de vil også kunne glede seg over en rekke nye og spennende funksjoner, samtidig som at grensesnittet har fått et enormt løft! Nye Garmin fenix-brukere vil enkelt finne seg til rette i Garmin-verdenen der brukervennlighet står helt sentralt. Det er liten tvil om at Garmin har lansert sitt beste produkt noen gang, og de inkluderer stadig vekk nye funksjoner gjennom hyppige oppdateringer. Fenix 6 er ikke bare en klokke, det er så mye mer. Det er bokstavelig talt din høyre hånd (bare på venstre ☺).
 

 
Viser 1-7 av 7 produkter
Viser 1-7 av 7 produkter
Omtal i Dagens Næringsliv, Ehandel, E24 og Finansavisen