ARTIKKEL

Garmin tar i bruk solcelleteknologi i flere populære multisportklokker

November 06, 2020

 
Garmin har i lang tid spesialisert seg på avanserte multisportklokker, og Garmin Fēnix-serien har vært den foretrukne toppmodellen blant brukere som er avhengig av å ha de viktigste funksjonene samlet i en og samme klokke. En annen populær klokke fra Garmin, er Garmin Instinct. Denne klokken omtales som “lillebroren” til Fēnix klokkene, med et utvalg av de mest brukte og vanligste funksjonene du finner i Fēnix klokkene.

Både Garmin Fēnix og Garmin Instinct er begge klokker med mange avanserte funksjoner og et hav av aktivitetsprofiler. Og det sier seg vel nesten selv at du trenger en god del batterikapasitet for å dra nytte av disse funksjonene når du er på farten. Og akkurat dette har Garmin nå gjort noe med!

Garmin har nemlig lansert Garmin Fēnix 6 Solar og Garmin Instinct Solar.
Norges råeste ultraløper
Det er to personer som har løpt den varmeste og kaldeste konkurransen i verden - den andre, ein Italiener som nå verken har bein eller armar.

– Frode Lein «Norges råeste ultraløper»

Les mer om Frode og bruk av Garmin klokke nedenfor.
Hva er Garmin Solar? I utgangspunktet høres kanskje Solar ut som noe ikke alle har behov for, men hvilke fordeler kan vi konkret forvente oss av Garmin Solar? La oss gå litt nærmere inn på Solar teknologien og hvordan vi faktisk kan dra nytte av den.

For å forlenge batterilevetiden kan du nå altså lade klokken din ved hjelp av sollys. Garmin Fēnix 6 Solar og Garmin Instinct Solar kommer nå med innebygde solcellepaneler som drastisk forbedrer batteritiden. Det vil si at du lader klokken samtidig som du for eksempel jogger, klatrer, sykler, eller utfører hvilken som helst annen utendørsaktivitet. Dette er med andre ord en enkel, men ekstremt fordelaktig funksjon å dra nytte av.

Du kan rett og slett gjøre det du liker enda lenger - uten å være urolig for batterikapasiteten.
 
Fēnix Solar Fēnix 6 Pro Solar er de nyeste modellene i den populære serien med GPS-multisportklokker med smartfunksjoner. Disse tar i bruk Garmin sin nye Solar-teknologi i for å gi deg en super brukeropplevelse.

Fēnix 6 Pro Solar kommer med Power Glass, som benytter solens energi for å forlenge batteriets levetid. Med mulighet for solcellelading kan du forlenge batterilevetiden med opptil tre dager i smartklokke-modus. I tillegg kan du enkelt få oversikt over hvordan ulike innstillinger og sensorer påvirker batteritiden med Power Manager. Det vil si at du kan utnytte batterikapasiteten enda bedre. Fēnix 6 Solar kommer i 3 ulike størrelser med større skjermer enn tidligere; Fēnix 6s, 6 og 6X Pro Solar. Det vil si at du enkelt kan finne den størrelsen som passer best til deg og ditt bruk. Alle 3 størrelsene kommer med forbedrede funksjoner for å møte etterspørselen fra idrettsutøvere og friluftsentusiaster. Du kan for eksempel bruke forhåndsinnlastede aktivitetsprofiler for terrengløping, svømming, løping, sykling, fotturer, roing, skisport, golf og mer.

Fēnix 6 serien – Solar Edition leveres også med avansert søvnregistrering, samt Puls Ox og respirasjonsdata. Dette vises i en widget som inkluderer stressnivå og informasjon om hvordan man sover. Serien er også preprogrammert med europeiske TopoActive kart, skikart for mer enn 2000 alpinbakker og mer enn 41 000 internasjonale golfbaner. Du får selvfølgelig også med funksjonen Garmin Pay for kontaktløs betaling, samt at musikk kan lagres direkte på klokken og avspilles uten å ha med kompatibel telefon.
 
Instinct Solar Så over til “lillebroren” til Fēnix Solar klokkene! Instinct Solar er klokken med et robust design for den som lever en aktiv livsstil.

Med Solar-teknologi kan Instinct Solar tilby ubegrenset batteritid i batterisparingsmodus, som gjør at man slipper å lade, forutsatt at klokken eksponeres for tilstrekkelig mengde sollys. I ekspedisjonsmodus leveres denne klokken med forbedret GPS-funksjonalitet, som kan gi mer enn to måneders batteritid. Det er i tillegg enkelt å tilpasse funksjoner og innstillinger for å forlenge batteritiden via Power Manager.

I tillegg til flere preprogrammerte aktivitetsprofiler innen sport, friluft, helsefunksjonalitet, trening og mer, leveres også Instinct med en Puls Ox2-sensor som måler oksygenmetning i blodet. Og Body Battery funksjonen hjelper deg å optimalisere kroppens energireserver.

Garmin Instinct finnes i tillegg i en rekke farger og spesialutgaver – så her er det lett å finne en favoritt.
 
Benyttes til det ekstreme En som vet å utnytte klokkens funksjoner er Norges råeste ultraløper Frode Lein. Han er den fjerde personen i historien som fullførte 250 kilometer mot Sydpolen. Han har løpt 480 kilometer gjennom Amazonas jungel. Og han har fullført den 567 kilometer lange Iditarod-konkurransen til fots gjennom villmarka i Alaska. Han konkurrerer med andre ord mot de tøffeste på de mest utfordrende stedene i verden. Det har vært fra 60 minus til 50 pluss grader gjennom alle ørkener, over alle fjellkjeder og hele veien ut mot Sydpolen.
Frode Lein
Lojal følgesvenn Basert på merittlisten til Frode Lein så er det ikke så rart at han må ta stilling til en mengde funksjoner og spesifikasjoner når han velger klokke. Og ifølge Frode Lein var det Fēnix 6x - klokken som endret alt.
Det er nesten umogleg å plukka ut enkeltelement som favoritt frå denne verktøykassa av ei klokke - den har fleire sensorar enn Forsvaret og batteri nok til å kryssa Antarktis. Navigasjon har ein detaljrikdom og presisjonen som er så overlegen at eg til tider spring baklengs for å sjå korleis andreplassen ser ut. - Frode Lein
Han forklarer videre at nettopp Fēnix 6x klokken spilte en stor rolle i utfallet av løpet i Tanzania i 2019, der han satte rekord opp Kilimanjaro. “Det var Pulsoksygenmeter og PacePro som gav meg den ekstra tilbakemeldinga som var viktig for å utnytta kapasiteten riktig og halde melkesyra på avstand.”

Med PacePro kunne han på forhånd definere fart for hver kilometer som var tilpasset høydekurvene i terrenget. Han kunne legge inn detaljerte mål, tempostrategi, positiv splitt og hvor aggressiv han skulle være i de tyngste bakkene. Underveis opp Kilimanjaro ga PacePro fortløpende tempoveiledning med høydejusteringer som var med på å påvirke det gode utfallet av løpet
 

Omtaler i media

Dersom du jobber i media og ønsker å ta en prat, ta gjerne kontakt her