Mann i treningssenter som bruker fenix 7

#Trening

Syv grunner til
å elske fenix 7

 

Av
Milrab

18.02.2022

 

Vi er i 2022, og vi har endelig fått oppgraderingen til den kritikerroste Garmin Fenix 6. Men all den ventetiden kan ikke bare ha vært på grunn av en chip mangel og corona forsinkelser, kan det? Heldigvis ikke! Garmin har nemlig kommet med noen skikkelig spennende oppgraderinger på Fenix 7 sammenlignet med forgjengeren, og i denne artikkelen forteller vi deg om de vi er mest gira på!

 
 

Grunn 7: Multiband GPS

Velkommen til den hellige gral av GPS`er. Denne funksjonen gir deg tilgang til langt flere satellitter som sørger for en mer nøyaktig plassering på kartet. En potensiell livredder når du er på en lang tur i ukjent terreng, men også nyttig for å spore ruten din enda mer nøyaktig. Dette trekker betraktelig med batteri sammenlignet med din ordinære GPS, men du kan derfor velge om du vil aktivere denne funksjonen over hele klokken, eller kun for spesifikke programmer om du ønsker å spare batteri.

OBS! Kun tilgjengelig på Sapphire modellene.
 
 
 
 

Grunn 6: Real-Time stamina

Vi kjenner alle til kroppsbatteri funksjonen som mange sportsklokker nå tilbyr. Real-Time Stamina går ut på det samme, altså spore energinivået ditt, men for en spesifikk treningsøkt. Tanken er at den måler energi du har tilgjengelig i sanntid. Denne funksjonen er mest nyttig for å optimalisere intervalltreningen din, da du får full oversikt over hvor lenge du kan holde et gitt intensitetsnivå. Du vil se en skala fra 0% til 100% (100% = fullt kroppsbatteri), der du vil få prosentvis nedgang når du er i aktivitet, og prosentvis økning når du hviler. Mens langtids energien din vil vise hvor mange intervaller du vil kunne gjøre før du ikke klarer mer. Det er rett og slett et fantastisk redskap når du skal holde på over lengre tid og orhindre at du møter veggen.
 

Grunn 5: Map Manager

Dette er stort for dere som er glad i Garmin sine topografiske kart. Alle modellene i Fenix 7 serien har nå tilgang til alle Garmin topoactive kart, for hele verden. Så nå har du tilgang til navigasjon for alle regioner du har lyst til å besøke i tillegg til at du kan se hvilke stier andre Garmin brukere faktisk bruker. Vær oppmerksom på at avhengig av hvilken modell du kjøper er det ikke sikkert du har plass til å ha alle kartene på klokken. Europa alene tar opp litt over 11 GB minne. Du må jo i tillegg ha plass til SkiView, hvor du nå kan se navnet på skianlegget, de forskjellige rutene, samt vanskelighetsnivået deres. Garmin har også lagt til langrennsløyper, noe som er helt nytt. SkiView er ferdig installert på alle klokker, men du kan fint slette dette om du vil bruke den ekstra plassen til noe annet.
 

Grunn 4: Større solcelle / Bedre batteritid

Uansett hvilken modell du velger vil du se en markant forbedring i batterilevetid. Garmin har økt størrelsen på solcellepanelet fra Fenix 6 med 54% samt økt effektiviteten. Under ideelle forhold vil dette øke tiden du kan bruke 7X i gps modus fra 89 timer til hele 122 timer. Dette er ikke lenger bare en morsom gimmick, men har relevante bruksfordeler. Om du er konservativ med batteribruken din, så kan du i teorien unngå å lade klokken din hele sommeren. Men det er ikke bare Solar versjonene som får bedre batterilevetid. Fenix 7 klokkene uten Solar funksjon vil kunne se en forbedring på ca 30% fra Fenix 6 i GPS modus og ca 60% i smartklokke modus.
 
 
 

Grunn 3: Touchscreen

Når Garmin opprinnelig annonserte at Fenix 7 kom til å ha en touchskjerm så var vi skeptiske. De andre modellene deres med touch fungerer bra, men har vært tydelig markedsført mot enklere og mer urban bruk. Heldigvis så kjenner Garmin brukerne sine, og ga oss fantastisk touchskjerm i tillegg til alle knappene vi er vant med. Her får vi virkelig det beste fra begge verdener og du kommer ikke til å kunne gå tilbake etter at du har prøvd å navigere med GPS på Fenix 7. Og er du mer tradisjonell og ikke ønsker touch og alle snarveiene som er innebygget, så er deaktiveringen kun to tastetrykk unna.
 

Grunn 2: Lommelykt

Vi vet hva du tenker. “For en gimmick. Jeg kommer aldri til å ha nytte av dette”. Og ja, det var vår første tanke også, sammen med at det kom til å sluke batteriet. Og man kan jo si at det stemmer til en viss grad. Har du lommelykten på full styrke så vil det spise en betraktelig del av batteriet ditt, men hvis du kun bruker den for det du ellers ville brukt lommelykten på mobilen din til så vil du ikke merke en nedgang i batteriet i det hele tatt. Selv på laveste styrke så vil den kunne lyse opp bakken foran deg når du skal ut å løpe på kvelden. Vi elsker også at den bytter mellom rødt og hvitt lys basert på hvor du er i steget ditt, så ikke bare hjelper den deg med å se, men du er også langt mer synlig for andre løpere eller trafikk generelt. OBS! Du finner kun lommelykten på Fenix 7X modellen.
 
 
Fenix 7X kommer med innebygd multi-LED-lommelykt for å hjelpe deg med å finne frem i mørket, og gir rask tilgang til en stødig lysstråle.
 
 

Grunn 1: Trickle down effekten

Hittil har vi fortalt deg mest om de fysiske forbedringene Garmin har gjort sammenlignet med Fenix 6. Men det er ikke bare funksjoner som større batteri og lommelykt som er nytt med Fenix 7. Garmin har også lagt mye tid i å optimalisere og forbedre programvaren. Og noe som er utrolig spennende er at vi mest sannsynlig kommer til å se noen av funksjonene og forbedringene bli tilgjengelig på Fenix 6. Garmin sine “Health Snapshot” og “SkiView” funksjoner er allerede bekreftet å komme til Fenix 6, men vi krysser fingrene for å se en versjon av Real Time Stamina også.

Og nå tenker du kanskje “Hvordan kan grunnen til at vi er gira på den nye Fenix 7, også være en oppgradering til forgjengeren?” Vel, det forstår vi godt, men det som gjør denne nyheten så positiv er at det viser langsiktig forpliktelse til sine kunder. Garmin hadde på ingen måte vært nødt til å tilby programvareoppdateringer til en allerede 2 år gammel modell, men dette vil øke funksjonaliteten til dere som allerede er fornøyd med Fenix 6. I tillegg vil dette bety at dersom Garmin utvikler nye programmer eller bedre algoritmer i fremtiden, så kan vi forvente at disse kommer til Fenix 7 også. Og verdi for pengene er noe vi verdsetter høyt!